Muurschildering met Gerti Bierenbroodspot

Muurschildering met Gerti Bierenbroodspot
op 11 mei 2019

Midden in Amsterdam aan de lange Leidsestraat ligt een open stukje grond met prachtige grote bomen. Hier heeft eens een kleuterschool gestaan. Nu heeft het een speeltuinfunctie met picknick bankjes. De muren van omliggende huizen mogen, op verzoek van Gerti Bierensbroodpot, beschilderd worden met toestemming van de gemeente Amsterdam. Buiten haar eigen muurschildering met prachtige dieren wil ze dat kinderen dieren op de muren mogen schilderen.

Het was haar wens om kinderen uit alle culturen hieraan mee te laten doen. Ze nodigde de kinderen van het Harriet Tubmanhuis uit om op zaterdag de handen uit de mouwen te steken. Zogezegd zo gedaan. De drie jongens kregen een witte overal aan en mochten een dier op de muur schilderen. Vol enthousiasme kliederden ze erop los. Al snel ontstonden er luipaarden, slangen en adelaars. Gerti was zeer onder de indruk. SBS 6 (hart van Nederland) en het Parool kwamen kijken en filmen. Een lieve hond was aanwezig en na een tijdje waren ze alle drie vriendjes van dit dier en was de angst overwonnen. Moegespeeld en voldaan reden we in een über naar huis. Binnenkort willen we terug met de mama’s en andere kinderen om te laten zien wat het resultaat is.