Vrijwilligers

Binnen onze stichting werken we met een fantastisch team aan vrijwilligers!

Samen zetten wij ons in om onze vrouwen en kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen. Zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Wij hebben vrijwilligers die zich onder andere inzetten als buddy, klusjesheld, allround hulp en als coördinator.

Elke vrijwilliger beschikt over een VOG en tekent bij aanvang van zijn of haar werkzaamheden een contract. Elke 6 weken vindt er een vrijwilligersoverleg plaat. Tijdens dit overleg worden actualiteiten besproken, dingen die spelen in het huis en is er een moment van verbinding. Het werk wat wij doen is niet altijd makkelijk, daarom is het belangrijk om regelmatig met elkaar in te checken.

Er is een prettige en open werksfeer. Je leert van ervaren coördinatoren en andere vrijwilligers, je maakt kennis met andere culturen en ziet de positiviteit en kracht van onze bewoonsters, die soms wel 10 jaar moeten wachten tot ze een verblijfsvergunning krijgen. Je kunt echt een positieve bijdrage leveren aan het leven van iemand die het zacht gezegd even niet makkelijk heeft. Het kost weinig tijd en je krijgt er zo veel voor terug! Verder ben je verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Amsterdam.

Jantine via de website van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam

“Mijn levensmotto is een uitspraak van Martin Luther King: ‘Life’s most persistent and urgent question is: “What are you doing for others?

Ik vind het heel mooi om dicht bij huis, met voor mij een kleine moeite, een verschil te kunnen maken. Twee keer per maand ben ik een middag bij de kinderen die in het Harriet Tubman huis wonen: een kleinschalig opvanghuis in Amsterdam Zuid-Oost, voor vluchtelingenvrouwen en kinderen die vaak uit een traumatische situatie komen. We doen spelletjes, knutselen, bakken koekjes en dansen. De kids zijn heel enthousiast en met alles heel erg blij. Dit voelt voor mij heel dankbaar en geeft mij bakken energie.”

Ook onderdeel worden van ons team van vrijwilligers? Je bent altijd welkom om eens langs te komen voor een kennismakingsgesprek!