Nieuwsbrief oktober

 

 

Lieve vrienden van het Harriet Tubman huis,

Hierbij ontvangen jullie de herfst-nieuwsbrief vanuit ons huis. Er zijn veel nieuwtjes die we graag met jullie delen zoals opknapwerkzaamheden in het huis, nieuwe vrijwilligers en samenwerkingen, vacatures én een nieuwe voorzitter! Na 7 jaar heeft Ed van Cortenberghe het stokje overgedragen aan Ingrid Kluvers. Wij danken Ed voor zijn inzet en verwelkomen Ingrid van harte.

Veel leesplezier!

Coördinatoren Anouk  van Nuland en Noelle Oostdam
Stichting Harriet Tubman Huis

 

 

 

 

Dit fantastische initiatief is een samenwerking tussen drie vrouwen die graag door een direct en kleinschalig project een bijdrage willen leveren aan het dagelijks leven van vrouwen in een moeilijke situatie. Ze willen vrouwen in nood met ‘dignity kits’ weer wat van hun waardigheid teruggeven: pakketjes met toiletartikelen, maandverband, nieuw ondergoed et cetera. Allemaal dingen die je snel voor lief neemt maar veel impact hebben op hoe je jezelf voelt. Ze zullen op regelmatige basis pakketjes verzorgen voor onze vrouwen. De vrouwen (en wij) zijn heel erg blij met deze samenwerking!

Meer lezen over hun werk? Klik hier voor hun website

 

 

 

 

 

 

Onze kinderkamer heeft een make-over gekregen! Nu is het een hele fijne plek voor de kids om te studeren en te knutselen. De kinderen zijn zelf verantwoordelijk om de kamer netjes te houden en doen dit enthousiast, in ruil voor een mooie voorraad kleurpotloden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Verhalen gezocht!

Het Harriet Tubman Huis bestaat maar liefst 20 jaar! Dit gaan we volgend jaar vieren met onder andere een lustrumboekje van de geschiedenis van het huis. Hierin is ruimte voor verhalen van de geweldige vrouwen die het huis opgericht hebben, interviews met oud-bewoners en een mooie foto-reportage van de huidige bewoners.

Ben jij betrokken geweest bij het huis en heb je nog een leuke anekdote of een mooi verhaal? Stuur het aan ons via dit mailadres.

Alvast bedankt!

 

Nieuwe voorzitter: Ingrid Kluvers
Ed van Cortenberghe heeft na zeven jaar afscheid genomen als voorzitter van ons bestuur. Wij zijn Ed zeer dankbaar voor zijn grote betrokkenheid bij het Harriet Tubman Huis.Onder zijn bezielende leiding hebben bestuur en vrijwilligers niet alleen voortdurend moeten anticiperen op een veranderende wereld van vluchtelingen die in Amsterdam verblijven, maar is het ook nog steeds opnieuw gelukt om van het HTH een zo veilig mogelijke plek te maken waar een kleine groep ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen op krachten kan komen. Wij wensen Ed veel succes bij zijn nieuwe activiteiten.

Het bestuur heeft inmiddels een nieuwe voorzitter benoemd: Ingrid Kluvers. Zij was jarenlang werkzaam als hoofdredacteur/hoofd opleidingen/creative director binnen o.a. Sanoma Tijdschriften en Scripta Media. Als lid van verschillende besturen deed zij de nodige ervaring op. De komende jaren wil zij zich graag inzetten voor het Harriet Tubman Huis. Wij heten haar hartelijk welkom.

 

Vorige week hadden we een speciale actie ter ere van de Kinderboekenweek. We hebben geld opgehaald om iedere moeder, samen met haar zoon of dochter, een mooi nieuw boek uit te laten zoeken. Wij vinden dat ieder kind recht heeft op de wondere wereld van boeken. Dank je wel voor de donaties!

P.s. We zijn nog opzoek naar een vrijwilliger die het leuk vind om af en toe voor te komen lezen op het huis? Ben jij of ken jij iemand die hier geschikt voor is? 

 

Fotografe Eva Meylink heeft recent prachtige foto’s gemaakt voor onze stichting. Graag delen we een portret die zij heeft gemaakt van moeder en zoon in traditionele kleding uit Guinee. Meer zien van haar werk? klik hier

 

 

Wil je je ook inzetten voor onze stichting?
De volgende vacatures staan open voor het Harriet Tubman Huis:

– Klusjes held
Buddy voor vrouw uit Ethiopië

Wil je op een andere manier een bijdrage willen leveren als vrijwilliger?
Ook dat waarderen wij zeer. Mail ons wat je graag zou willen doen voor het HTH en haar bewoners (kinderen of vrouwen).

 

 

 

 

 

 

Tot slot duizendmaal dank aan alle donateurs, fondsen, vrijwilligers en particulieren die ons werk mogelijk maken. 

Donaties via NL10 INGB 0008 3306 85
t.n.v. Harriet Tubman Huis, Amsterdam

 

 

 

 

Share Share

 

 

Tweet Tweet

 

 

Forward Forward

 

 

 

Facebook

 

 

Website

 

 

Email

 

 

LinkedIn

 

 

 

 

Wilt u uw emailadres wijzigen? Klik hier.
Wilt u een nieuw emailadres toevoegen voor de nieuwsbrief? Klik hier.
Wilt u nooit meer een email ontvangen van ons? Klik hier.

 

 

 

 

 

This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|**|REWARDS|*