Gelukkig nieuwjaar!

Lieve vrienden van het Harriet Tubman huis,

De meeste mensen deugen, viel wekenlang te lezen op grote posters in de stad. Het is reclame voor een nieuw boek dat de bestsellerlijsten aanvoert. De bewoonsters van ons huis is dat statement ongetwijfeld ontgaan; zij hebben andere dingen aan hun hoofd. De reden waarom mensen vluchten is niet altijd even duidelijk, maar het draait altijd om angst voor een rigide regime, voor verraad, voor wat anderen je aan kunnen doen èn het draait ook om tastbare hoop op een toekomst met minder doodsangst. In ons huis leven de verhalen over ontworteling en verlies, maar ook over wilskracht.

Dankzij de inzet van de coördinatoren en alle andere vrijwilligers/buddy’s kregen het afgelopen jaar 2 vrouwen een verblijfsvergunning, zij kunnen binnenkort een nieuwe start maken in een eigen woning.

Afgezien daarvan werd in 2019 ook gezorgd voor een feestelijk Sinterklaas, een prachtig kerstfeest en allerlei activiteiten voor de kinderen in de vakanties. Dat werd mede mogelijk gemaakt door donaties, spontane giften en naastenliefde.

Voor ons bovendien het bewijs dat de meeste mensen inderdaad deugen en dat is een stimulerende gedachte. Wij wensen iedereen een heel voorspoedig 2020.

Ingrid Kluvers
Voorzitter bestuur stichting Harriet Tubman Huis